Cum recunosti ochelarii originali?

Avand in vedere ca o pereche de ochelari este foarte importanta pentru ochii nostri, va vom dezvalui cateva repere dupa care iti poti da seama cand ochelarii sunt sau nu originali.

Vom folosi ca exemplu modelul Ray-Ban ORIGINAL WAYFARER RB2140-901, dimensiune 50 ■ 22 mm.

1. Pe interiorul bratului stang gasiti:
– codul produsului (RB2140-901 in cazul nostru)
– dimensiunea (50 ■ 22, 50 semnifica latimea lentilei, iar 22 puntea nazala)
– gradul de inchidere al lentilei (3N)

2. Pe bratul drept veti gasi inscriptionat “WAYFARER”, urmat de “Made in Italy”, “CE” si apoi daca este cazul de lentila polarizata, gasiti si “polarized”.

3. Marcajul pe lentila stanga este cel mai important marcaj si se gaseste numai pe lentila stanga, foarte subtire “gravat” R (scris de mana), si B (tot de mana) putin mai jos care la mijlocul buclelor se leaga de piciorul lui R. De obicei, la fake-uri, piciorul lui R nu se continua cu B, ci este mai jos. Acele lentile care nu au acest marcaj pe lentila, nu sunt originale.

4. Marcajul pe lentila din dreapta este vizibil la exterior, usor inclinat, si nu drept, sa urmareasca linia ramei, nu sa fie scris mai jos, sau mare, grosolan.

De mentionat ca si etichetele alaturi de care vin insotiti, pot fi falsificate. Trebuie sa fim atenti la greselile gramaticale din ele, cu siguranta veti gasi, Made in Italy, cu un I mic, etc. Luati in calcul orice amanunt. De obicei le gasim lipite de lentila si pe ambalaj (toc). Un alt aspect important este ca ochelarii originali nu vin niciodata insotiti de etichete “agatate” de puntea nazala.

Foarte important!!! Nu toate modelele Ray-Ban contin reperele de mai sus, inainte sa achizitionati un model puteti sa cautati pe internet un catalog cu produse Ray-Ban si sa va documentati de reperele acestuia.